TC LOKOMOTIV

BG | EN | office@tclokomotiv.com

За Нас

Турнирът „Plovdiv cup“ вече е от Първа категория на ITF!

Председателят на УС на ТК “Локомотив-Пловдив" и вицепрезидент на БФТ д-р Георги Крумов по повод на събитието:
„Изключително признание и много важно решение от ITF за българския тенис. Това е доказателство, че взаимните усилия на федерация и клубове може да доведе до прекрасни резултати в името на бъдещето на нашия спорт. Преди 15 години стартирахме като турнир от Пета категория, а вече сме Първа. Този постоянен растеж е следствие на усилията на екипа на Българската федерация по тенис, на екипа на клуба начело с изпълнителния директор Дора Рангелова и на добрите отзиви на супервайзърите и отговорниците от ITF. Това признание е отражение на качеството на турнира, на класата на участниците, но и на предложените най-добри условия. А организацията е доста тежка, тъй като тези турнири са с гостоприемство - ние поемаме всички разходи на състезателите по настаняване, изхранване. Но когато си вършиш работата с удоволствие и на високо ниво и това бъде оценено, значи всички усилия си струват. Още повече, че те са изцяло за развитието на българския тенис.
Тази година бе 15-ото издание на „Plovdiv cup“ с важното уточнение, че нямаме пропусната година. Можем да се похвалим с изключително силни участници, с представители на петте континента. Финалистът от 15-ото издание на тазгодишния турнир - Холгер Руне, стана шампион на "Ролан Гарос" при юношите. Любопитно е, че и финалът на Plovdiv cup 2019 се повтори на "Ролан Гарос".
В годините, особено в първите, сме го провеждали с подкрепата на Община Пловдив, която и сега частично помага. Но в последните 8 г. е с основното спонсорство на МБАЛ Медлайн с управляващ съсобственик доц. д-р Невен Енчев. И ето как отборните ни действия с федерацията, с подкрепата и на общински структури, и на приятели на тениса водят до резултати в името на българския тенис. В момента в България имаме турнири от Пета до Първа категория. Смисълът на тези турнири е огромен. Управителният съвет на Българската федерация по тенис се стреми да ги поддържа, при това на много добро световно ниво, защото това е и директна подкрепа за развитието на българските тенисисти. Те получават по-добри условия, възможност да печелят точки, да вървят напред и да направят успешен преход в мъжкия и женския тенис.
Силата на всяко нещо е в традицията. Спазва ли се традицията, успехите идват. Клубът ни е на 95 г., започнахме 96-а. Когато преди 17 г. станах президент на клуба, мечтата ми беше да продължим славното минало и да дадем възможност за развитие. Е, превръщането на „Plovdiv cup“ в турнир от Първа категория на ITF е видим резултат от сбъдването на мечтата. Винаги трябва да се обединяваме около хубавите неща, независимо къде ще се случват - в София, Варна, Бургас, Пловдив, във всеки български град. А когато обединяваме усилията си, хубавите неща се случват".

Времето